Doufám, že se vám tu bude líbit, naleznete kousek mě a třeba si i kousek odnesete. ( více v rubrikách )

Grillované tofu s cizrnovým hummusem

3. srpna 2017 v 9:34 | Nikol |  Jídlo a vše kolem něj
Zdravím,
přes prázdniny nastává čas, kdy si častěji vařím sama. Když teda nádodou nejsem v práci, což se zase tak často nestává. Každopádně s mojí fantazií a touhou po zkoušení nových věcí, z mých pokusů občas vylézají opravdu zvlástní jídla. :D Takto je to i s dnešním receptem. Poprvé v životě jsem zkoušela hummus a přesto, že jsem tomu nikdy neveřila, to bylo opravdu dobré. V kombinaci s tofu mě překvapil ještě více. Tak už tedy k receptu. :)

Ingredience
  • Tofu natural (Sunlife)
  • Cizrna sterilovaná (Billa)
  • Sůl, pepř
  • Citronová št'áva
  • Chilli, oregáno, kmín
  • Čerstvá bazalka
Postup
  • Tofu jsem rozkrojila na půl (dvě kostičky) a z toho jednu rozpůlila podélně na dva plátky. Dále jsem ho trošku osolila, opepřila a grillovala ve stolním grillu. Pokud nemáte, můžete na pánvi nebo v troubě.
  • Do mixéru jsem vložila polovinu plechovky cizrny. Nalila tam i cca polovinu nálevu, co je v plechovce, protože s dostatkem tekutiny se směs dobře mixuje. Okořenila, přidala čerstvou bazalku a zakápla citronovou št'ávou. Dále mixujte, dokud nevznikne jemná, témeř jednolitá směs.
  • K tomu jsem si nakrájela okurku a meloun cantaloupe. Celá kombinace nebyla úplně všední, ale moc mi chutnala.
  • Dobrou chut'!


Je to opravdu velice jednoduché, až si říkám, jestli se vyplatilo psát ten recept. Ale já to mám vždycky ráda zapsané někde, kde se na to můžu mrknout, až si nebudu jistá. :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama