Doufám, že se vám tu bude líbit, naleznete kousek mě a třeba si i kousek odnesete. ( více v rubrikách )

Recept: Pečená dýně Hokkaidó s rybím filé

6. září 2017 v 22:24 | Nikol |  Jídlo a vše kolem něj
Dýně Hokkaidó...potravina, o které jsem slyšela ze všech stran, ale nikdy jsem ji až do ted' sama nezkusila.
Bylo to nejspíše z důvodu, že sama jsem se bála dýni upravovat, protože jsem s ní neměla žádné zkušenosti a nevěřila si zkrátka na to, že to zvládnu. A jelikož máma taky dýni moc nedůvěřovala, neměl se do toho u nás kdo pustit. :D

Nedávno jsme ale seděly někde s mámou a tetami a vypukla mezi nimi vášnivá konverzace o tom, co jde z dýně všechno uvařit a upéct, jak je to skvělá surovina a tak dále. Načež máma zbystřila. :D Možná nechtěla být "pozadu", nebo jí někdo svým názorem odkryl, že dýně vlastně není tak strašidelná věc, jak se mnohdy na Halloween tváří, ale začala se vyptávat, kde že dýně kupují a podobně.
Hned druhý den odpoledně nám dýně ležela na kuchyňské lince. :D Začaly jsme přemýšlet, jak dýni nakonec využijeme a co z ní ukuchtíme. Bohužel jsme měly zrovna takový ten den, kdy se vám s ničím nechce sprominutím "srát", a tak jsme vybraly asi nejjednodušší variantu. Plus je tento oběd docela nízkokalorický. Dýni jsme zapekly s filé. Překvapilo mě, jak to může být dobré. tedy hned po tom, jak hrozně moc mě překvapila dýně, jak svou chutí, tak jejími příznivými vlastnostmi na tělo, které mi ukázal strejda Google. :) A ted' už k receptu...

Ingredience:
  • Dýně Hokkaidó
  • Rybí filé
  • Česnek
  • Sůl, pepř
  • Sladká paprika, oregano
  • Horčice plnotučná
Postup:
Tak tady je to jednoduché. Dýni rozpůlte a vyjmete vnitřek (Semínka a vlásky). Když omyjete semínka, vysušíte a upražíte, můžou vám posloužit, jako večerní zobání. :) Půlku dýně nakrájejte na kostičky. První vrstvu dýně pokládejte na dno zapékací mísy. Osolte, opepřete, posypejte paprikou a natrhejte na to čerstvé oregáno. Filé můžete bud' nechat naporcované, jak je, nebo ho můžete pokrájet na kostičky. To bude naše druhá vrstva. Okořeňte a opakujte s další vrstvou dýně. Já bych si ho tam nedala, ale určitě bude moc dobré zasypat parmazánem nebo nastrouhaým eidamem. Dejte zapéct, v průběhu kontrolujte.
Můžu doporučit namáčení dýně i filé do plnotučné horčice (Nějaké kvalitnější, my používáme hořčici Timbu), je to moc zajímavá chut'ová kombinace. :)



Dobrou chut'!

Jaké pokrmy z dýně vaříte vy? :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama